EURÓPÁBAN A KERESZTÉNYEK ÉS A MUSZLIMOK IS KISEBBSÉGBEN VANNAK – LÉNÁRD ANNA

Pedofíliavád ide vagy oda, egy katolikus és egy muszlim közti hitközösség legmélyebb szintjét épp egy gyereklány története teremti meg, aki rejtélyes módon apa nélkül esett teherbe. Válasz Ungváry Krisztiánnak.

0
1029

“Ungváry Krisztián történész cikkében nehezményezi, hogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) döntése értelmében nem pedofilozhatja le következmények nélkül Mohamed prófétát.

De vajon a magánembernek vagy a történésznek fontos ennyire, hogy megvonják tőle ezt a lehetőséget?

Ungváry Krisztián cikkére jogi szempontból az Azonnalin az ítélettel kapcsolatos vitát elindító Techet Péter válaszolt, azt pedig Káldos János szociológus és történész fejti ki magánblogjában, amit Mohamed próféta és Ajsa házasságáról történészként tudni illik. Természetesen a kérdéskört szociológiai szempontból lenne legérdekesebb körüljárni, de Ungváry és Káldos vitájában csupán a németországi muszlim közösségekkel kapcsolatban futja néhány megállapításra, ami nem is csoda, hiszen olyan vallásról van szó, amit az emberiség több mint negyede követ.

Eleve meglepő, ha egy rövid cikk egyszerre generál jogászi, történészi és szociológusi vitát. Ráadásul Hermann Nitsch, bécsi akcionista nevének említésével az eszmecsere áttéved a kortárs képzőművészet területére is. Én ezen a mellékszálon szeretnék bekapcsolódni….”

A teljes cikk az azonnali.hu oldalán olvasható

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here